Internet

Με τις λέξεις «πονάω», «θλίβομαι» και «αγανακτώ», ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο βιώνει την κρίση. «Αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι να τελειώνουμε με την αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας», προσθέτει ο πρωθυπουργός, εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων στην Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος.

Δύο μελέτες που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο αμερικανικό ουρολογικό συνέδριο συνδέουν την ποιότητα του ύπνου με την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας αλλά και άλλων ουρολογικών παθήσεων.

Η υπνική άπνοια είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία στη διάρκεια του ύπνου εμφανίζονται παροδικά επεισόδια άπνοιας. Αφορά πολύ συχνά παχύσαρκα άτομα και εκτός από τις επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής, λόγω του κακής ποιότητας ύπνου, σχετίζεται και με την εμφάνιση καρδιαγγειακών προβλημάτων.

http://medicalnews.gr/wp-content/uploads/2011/03/Heart-Attacks_533_355.jpgΟι απότομες «εκρήξεις» έντονης σωματικής δραστηριότητας, όπως το σεξ, μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος ή άλλου θανατηφόρου καρδιακού επεισοδίου.

Στην ομάδα υψηλού κινδύνου είναι εκείνοι που έχουν συνηθίσει να ζουν μια καθιστική ζωή και δεν ασκούνται τακτικά ή για τους μεσήλικες που δεν κάνουν σεξ συχνά ούτε ασκούνται σωματικά με άλλο τρόπο.Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ταφτς και του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μελέτησαν (μετα-ανάλυση) 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούν πάνω από 6.000 άτομα, σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στη σωματική άσκηση, το σεξ και τον κίνδυνο εμφράγματος ή ξαφνικού καρδιακού θανάτου.

Φωτό Marinews.gr
Τους ναυτιαλικούς συντάκτες υποδέχθηκε σε γραφική ταβέρνα στη Δραπετσώνα το βράδυ της Τρίτης 28 Ιανουαρίου ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης. Σε χαλαρή λόγβωεορτών ατμόσφαιρα ο υπουργός αρκέστηεκ να ανταλλαξει ευχές και να δηλώσει: "Σε μία δύσκολη οικονομική εποχή το Υπουργείο παράγει έργο. Την ερχόμενη Τρίτη στον ΟΛΠ θα παρουσιαστεί το επενδυτικό πρόγραμμα "Πολιτιστική Ακτή" που αφορά τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Θα γίνουν έργα ύψους ενός δισ.ευρώ" για να προσθέσει με αφορμή την επιλογή της ταβέρνας στη Δραπετσώνα:
"Ο πολιτικός δεν πρέπει να ξεχναέι την περιφέρειά του όπως έλεγε και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας σε μία ταινία".

Όλο και περισσότεροι μαθητές Δημοτικού σχολείου στο Χονγκ Κονγκ εμφανίζουν μυωπία, καθώς περνούν τέσσερις ώρες την ημέρα παίζοντας παιχνίδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ή «σερφάροντας» στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Ένωση Οπτομετρών, τα κρούσματα μυωπίας μεταξύ των μαθητών του σχολείου αυξάνονταν με ρυθμό 10% τον χρόνο. «Τα παιδιά κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους, αν οι γονείς δεν αναλάβουν δράση ώστε τα παιδιά τους να απαλλαγούν από την επικίνδυνη συνήθεια» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Κένεθ Λαμ.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 guests και κανένα μέλος