Λιμάνια

Προς κ. Γιώργο Ανωμερίτη Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΛΠ  Α.Ε Θέμα: Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά

Η πρόσφατη ανακοίνωση τύπου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. σχετικά με τη ΝΕΖ Πειραιά, μας προξένησε ιδιαίτερη έκπληξη. Σχηματίζεται η εντύπωση ότι οι χρήστες της ζώνης θα πρέπει να «ευλογούν» τον Οργανισμό που διατηρεί τη ζώνη στην υπάρχουσα (απαξιωτική) κατάσταση! Το δε πνεύμα αναφοράς στη ΝΕΖ σαν περιουσιακό στοιχείο (αξία) του Οργανισμού είναι λίαν περιφρονητικό. Μήπως δεν είναι σωστό να εισερχόμαστε σε ένα παιχνίδι αποποίησης ευθυνών για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η ζώνη; Παραθέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα/διαπιστώσεις:           φωτο:Θεολόγος Ι.Θεολογίτης

Πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, ευρεία σύσκεψη με τα μέλη της – διαχειρίστριες εταιρείες και άλλοι φορείς κρουαζιέρας, προκειμένου να εξετασθούν θέματα λιμενικής υποδομής – berth allocation και ιδιαίτερα εφαρμογής των απαιτήσεως για το Maritime Security, που προβλέπονται από την SOLAS και τον Διεθνή Κώδικα ISPS. Διαπιστώθηκαν με ικανοποίηση πρωτοβουλίες μελών της, στην εθελοντική εφαρμογή μέτρων ασφαλείας, όπως αυτά της Ενώσεως Λεμβούχων Θήρας, που αφορούν:

Ανεπηρέαστο έχουν αφήσει το λιμάνι του Πειραιά και, ειδικότερα, τη βάση κρουαζιέρας, οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.Και ενώ το δίλημμα που φαίνεται να εκπέμπουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, «μνημόνιο ή δραχμή», που, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στη χώρα μας, έχει επηρεάσει αρνητικά το τουριστικό ρεύμα, δεν φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι τον Πειραιά.

Τη διενέργεια επτά διεθνών δημοσίων ανοιχτών διαγωνισμών για την προμήθεια, εγκατάσταση, θέση σε λειτουργία και συντήρηση, ισάριθμων Φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής ισχύος 1.209,21 KWp ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Φωτό: Ιωάννης Κουκιάδης, πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου: «Πρέπει να βρεθεί επενδυτής, ο οποίος να παρουσιάσει πρόγραμμα ανάπτυξης και θα κρίνουμε εάν συμφέρει».
Δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης παγίων στοιχείων ούτε χρηματιστηριακής πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, δήλωσε στη «Ν» ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, καθηγητής Ιωάννης Κουκιάδης, κληθείς να μιλήσει για τα σχέδια του Ταμείου για τα δύο λιμάνια, με αφορμή την ολοκλήρωση -και τυπικά- της μεταβίβασης εξ ολοκλήρου του ποσοστού, που διέθετε το Δημόσιο στα δύο λιμάνια (περίπου 75%), στο ΤΑΙΠΕΔ.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 243 guests και κανένα μέλος