Οικονομία

Η δυστυχία τού να έχεις διατηρητέοΓραφειοκρατία, βαριά φορολογία και υπέρογκα ποσά συντήρησης
Μια οδύσσεια ζουν οι ιδιοκτήτες διατηρητέων κτισμάτων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα υπέρογκο κονδύλι συντήρησης και έναν γραφειοκρατικό δαίδαλο προκειμένου να προχωρήσουν στην παραμικρή επισκευή. Η πολυνομοθεσία, η συναρμοδιότητα υπηρεσιών των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Πολιτισμού, αλλά και η βαριά φορολογία, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Η ρύθμιση για τη δυνατότητα εγκατάστασης ανελκυστήρα, στο πλαίσιο βελτίωσης της λειτουργικότητας των διατηρητέων κτιρίων προκειμένου να αποδοθούν στη σύγχρονη ζωή, όπως και η πρόβλεψη νομιμοποίησης των μικροαυθαιρεσιών που μπορεί να υπάρχουν, δεν ήταν για τους ιδιοκτήτες διατηρητέων παρά σταγόνα στον ωκεανό. Μοναδική ανάσα για αυτούς αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση για την απαλλαγή από το χαράτσι (ΕΕΤΗΔΕ) των διατηρητέων ακινήτων, εφόσον είναι κενά, καθώς και η φορολόγησή τους με μειωμένο συντελεστή ΦΑΠ ένα τοις χιλίοις (1‰).

Στην επικύρωση του Αποτελέσματος του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τη μετατροπή του παλαιού SILO στο Κεντρικό Λιμάνι του ΟΛΠ Α.Ε. σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων και του περιβάλλοντος χώρου του σε ελεύθερο ανοιχτό χώρο υπαίθριας ψυχαγωγίας, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, κατά την ειδική σημερινή Συνεδρίαση του, βάσει της ομόφωνης Απόφασης της θεσμικής Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού.
Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη υπό διαμόρφωση αστική ανάπλαση στην Αττική σήμερα, προκηρύχθηκε διεθνής Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για το SILO, στον οποίο έλαβαν μέρος 89 αρχιτεκτονικά γραφεία από όλο τον κόσμο.

Άρθρο-Παρέμβαση
του Μιχάλη Λάμπρου
Γενικού Διευθυντή MAJESTIC INTERNATIONAL CRUISES INC.
Αντιπροέδρου Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας

Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Ναυτιλία δεν βασίζεται στην οικονομική στήριξη της Κυβερνήσεως διότι οι επενδύσεις της οφείλονται στην στήριξη ξένων τραπεζικών οργανισμών.

Του Μηνά Τσαμόπουλου για το Πρώτο ΘΕΜΑ  Αναδημοσίευση
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Εταιρική Βιωσιμότητα είναι από τα πιο «καυτά» θέματα του 21ου αιώνα, με μεγάλη κάλυψη στην παγκόσμια ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και την πολιτική σκηνή. Η πιο αναγνωριμένη και πολυχρησιμοποιημένη ερμηνεία είναι « ανάπτυξη που καλύπτει τις ανάγκες του σήμερα χωρίς συμβιβασμούς ως προς την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες» σύμφωνα με τον ορισμών των Ηνωμένων Εθνών το 1987.

Υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι ακτοπλοϊκές γραμμές που έχουν απελευθερωθεί και δεν ισχύει το κρατικό τιμολόγιο στα εισιτήρια των πλοίων εξέδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 246 guests και κανένα μέλος