Ταξιδεύοντας στη Ξηρά


Ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, του έργου «Βελτίωση επαρχιακής οδού Δρυόπης - Γαλατά», από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Επιτυχή κατάληξη είχε η αίτηση χρηματοδότησης που κατέθεσε η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Αττικής για την χρηματοδότηση του μεγάλου έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού Δρυόπης (κόμβος Καλλονής) - Γαλατάς. Η αίτηση έγινε δεκτή και το έργο εντάχθηκε  στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική», γεγονός πολυσήμαντο που ανοίγει πλέον το δρόμο για την άμεση υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου ασφαλούς προσβασιμότητας για την Τροιζηνία, τον Πόρο και την Ύδρα, και την τόνωση της τουριστικής κίνησης.

Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ανακοίνωσε η Τροχαία.Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις,

του Νότη Ανανιάδη
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όντως όπου κατασκευάζεται μετρό η περιοχή αναβαθμίζεται και γύρω από τους σταθμούς η αξία γης εκτινάσσεται. Ακόμη και ότι η ταλαιπωρία είναι προσωρινή, ενώ το έργο και τα οφέλη από αυτό μόνιμα. Έτσι η συζήτηση για το μετρό ξεκινά με θετικό πρόσημο. Ανακοινώθηκε επισήμως σε συνέντευξη την Τρίτη (από τον αρμόδιο υφυπουργό, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό) ότι επιτέλους θα φτάσει στον Πειραιά και το λιμάνι το 2017.

Το πρόσφατο τέλος του δικαστικού σήριαλ μεταξύ των εταιρειών που διεκδικούσαν την επέκταση του Τραμ στον Πειραιά, ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου, που εκτιμάται πως θα εξυπηρετεί καθημερινά 25.000 με προφανή ευεργετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Υπογράφεται την Πέμπτη η σύμβαση
Επιφυλάξεις για την χρηματοδότηση και το χρονοδιάγραμμα
Το τελευταίο βήμα πριν την «τελική ευθεία», η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της  της «Αττικό Μετρό» και της κοινοπραξίας που θα κατασκευάσει την επέκταση της γραμμής από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά μαζί με τους συνολικά έξι σταθμούς επιβίβασης και αποβίβασης, αναμένεται να γίνει την Πέμπτη.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 221 guests και κανένα μέλος