Ταξιδεύοντας στον Αέρα

Οι επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση τουλάχιστον τριών ωρών δικαιούνται αποζημίωσης εκ μέρους των αεροπορικών εταιρειών, εκτός αν η καθυστέρηση οφείλεται σε "εξαιρετικές συνθήκες", δήλωσε εχθές ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Ο γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου του Λουξεμβούργου Ιβ Μποτ είχε κληθεί να αποφανθεί σχετικά με μια προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου που εξομοίωνε τους επιβάτες πτήσεων που έχουν καθυστέρηση με τους επιβάτες πτήσεων που ματαιώνονται, σε ό,τι αφορά το δικαίωμά τους σε αποζημίωση.

την τελική ευθεία για να παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συµβούλιο εισέρχεται πλέον το πολυαναµενόµενο νοµοσχέδιο του υπουργείου Υποδοµών για τα υδατοδρόµια. Συνεχίζοντας την επεξεργασία που έκανε ο πρώην υφυπουργός Υποδοµών κ. Σπ. Βούγιας ο νέος υπουργός Υποδοµών κ. Ι. Ραγκούσης βάζει τις τελευταίες «πινελιές» µε στόχο την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ανάπτυξη του τουρισµού.

Πραγματοποιήθηκαν στις 22 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ). Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους:- Σταυρόπουλος Ευάγγελος, πρόεδρος - Μαρούτσος Γεώργιος, γενικός γραμματέας - Θεοδώρου Γεώργιος, αντιπρόεδρος - Αντώναρος Γεώργιος, ταμίας - Ιωακειμίδης Ιωακείμ, μέλος - Μαραγκόπουλος Μιχαήλ, μέλος - Γκίνης Σπυρίδων, μέλος.

Με αφορμή την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ Louis Hellenic Cruises και ΥΘΥΝΑΛ σχετικά με την υποστολή της ελληνικής σημαίας από κρουαζιερόπλοια του στόλου της η Ένωση Εποιχειρήσεων Ναυτιλίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τότε που ο κ. Υπουργός ΘΥΝΑΛ είχε μιλήσει για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα. Υπήρξε τότε ένας ενθουσιασμός από την πλευρά του ΣΕΕΝ (μέλος του οποίου είναι η Louis) και μάλιστα είχαν γίνει και μελέτες για τα αμέτρητα κρουαζιερόπλοια που θα συνέρρεαν στον Πειραιά και τα αμέτρητα δολάρια που θα εισέρρεαν στη χώρα.

Εντός της οικογενειακής εστίας αναμένεται να κάνουν Χριστούγεννα οι Έλληνες, καθώς η ζήτηση στα τουριστικά γραφεία βρίσκεται στο ναδίρ. Σύμφωνα με το  ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, κ. Γιώργος Τελώνης αναφέρει ότι ο ρυθμός που διακινούνται τα τουριστικά πακέτα ενόψει εορτών, κάθε άλλο παρά αισιοδοξία γεμίζει τους επαγγελματίες του κλάδου.


Επισκεψιμότητα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 guests και κανένα μέλος